jueves, 9 de julio de 2009

Reggeli Calzadilla de la Cueza-ban

2009.07.09. 10:35
Calzadilla de la Cueza

Ma eddig megtett ut: 17 km
Osszesen megtett ut: 365.8 km

Hatralevo ut: 83.8 km




Sajnos itt nem nagyon van Wlan, es meg a GPS loggerem is teljesen lemerult, ezert a koordinatakat sem tudom. Igy most kepek es koordinatak sajnos nincsenek... Tegnap egy nagyon erdekes helyen aludtunk, egy apacak altal uzemeltetett gyonyoru epuletben. Mara 40 kilometert terveztunk, hogy ismet vmi erdekes helyen tudjunk aludni (a templomosok egykori szallasan. Annak idejen a templomosok inditottak utjara a Camino-t, ami nagyon hamar igen nepszeru is lett. Aztan jott a pentek 13 es a templomos rendnek befellegzett. Meg ma is latni a templomosokra utalo jeleket, epuleteket. 100 eve tizszer annyian jartak a camino-t, mint most (most kb. 100e ember evente), es tiz eve 10-ed annyian, mint most. Erezheto is, hogy novekszik a nepszerusege, sokszor elofordul, hogy megtelik egy szallas es a keson erkezok mar nem kapnak helyet. Velunk ilyen szerencsere meg nem fordult elo, de lattunk mar ilyet, nem is egyszer.

Van aki mar sokadszor gyalogolja vegig a Camino-t, egy idos holggyel találkoztunk, aki minden evben vegigmegy az uton, immar het eve. Vannak olyan ghostwalkerek, akik teljesen rajta maradnak a Camino trippen es oda-vissza jarjak az utat, gyalogolnak egesz evben. Konnyen rajta lehet maradni, mert nagyon intenziv, minden nap uj es uj elmenyek, uj emberek, helyszinek, esemenyek.

A reggel nagyon megerolteto volt, 6:30-kor indultunk, es egy olyan 17 km-es szakasz vart rank, ahol csak mezo volt, semmi telepules. En lenyomtam egyben az egeszet ket es fel ora alatt, Bandi meg nem kerult elo, egyre lassabban tud jonni. Lehet, hogy ma kulonvalunk, mert en szombaton Leonba akarok erni. Raernek vasarnap is Leonbe erni, de akkor nem lenne idonk a varosra, hanem azonnal mennunk kene Madridba tovabb.

Vegeztem a reggelivel (a legfinomabb, frissen sutott tortillas szendvics, amit eddig ettem), lassan elindulok, remelem lesz vhol utkozben Wlan, ahol feltolthetem a kepeket.

No hay comentarios:

Publicar un comentario