miércoles, 1 de julio de 2009

Azofrai piheno

2009.07.01 11:11 CET
W 2'48'02
N 2'25'26
alt: 543

mai nap megtett ut: 22.1 km
osszesen megtett ut: 147.3 km

Hajnalban keltunk, 5:15-kor, kevesebb, mint hat orat aludtunk. Erdekes, hogy mennyire jol birom ezt a komoly fizikai megterhelest 5-6 ora alvasokkal. Mara kozel 50 km-t terveztunk (tegnap 39.8 km-t tettunk meg), eleg kemeny lesz. Del utan a harmimc fok feletti homerseklet gyilkos. Tegnap az utolso szakaszon Neotont, Mate Petit es magyar mulatost enekeltunk olyan atelessel, mint egy koncerten (csatolok egy kepet, ami ekkor lrszult :) ). Kivancsi leszek, hogy ma milyen hatassal lesz rank a meleg es a +10 km.

Egy jo ideje ma kulon megyunk Bandival, igy tobb idonk jut az elmelkedesre. Ma megint megereztem Isten jelenletet az uton (tudjatok, nem vagyok nagyon istenes, bar hiszek vmiben ami a materialis vilagon tul letezik). Furcsa pillanatok ezek; varatlanok, meghittek, es mashoz nem hasonlithato katarzissal jarnak. Osszeallnak apro kis csodak (amelyekrol azonban csak utolag derul ki, hogy csodak voltak) egy kristalytiszta keppe. Megoldasok egy regen keresett peovlemara, valaszok egy soha verbalisan meg nem fogalnazott kerdesre, iranymutatok egy olyan utelagazasnal, mely sokaig az ut vegenek tunt. Nem nagy csodakra kell itt gondolni, hanem apro kis rezdulesekre amelyek pont akkor, pont ott, pont neked, es csak neked adnak vmit. Vmit, amit lehet, hogy csak napok mulva illeszkedik bele egy kep apro reszletebe.


Sokan irtak arrol, hogy Isten jelenlete tapinthato az ut soran. En eddig csak ketszer ereztem vmi megmagyarazhatatlan katarzist. Az elso Papacska emlekehez kapcsolodott, de errol majd kesobb irok, most indulok tovabb, var ram ma meg jo par kilometer.

Sokszor eszembe jut a 'Man on Fire' film zarozeneje: 'Como la lluvia sobre tu cara...'


1 comentario:

  1. Papával nekem is meghitt kapcsolatom van most is.
    Nem csak eszembe jut, vagy gondolok Rá, de néha érzem is.

    ResponderEliminar